Eten van de straat

Er zijn vele manieren om bij KOOK II te komen. En daarvan is te voet. Mocht u dat van plan zijn op vrijdagavond 17 juli dan is het een aanrader om de boomwandeling van Henk Kuiper mee te pikken. Om 19:30 uur vertrekt hij vanaf de Havendijk 9 om, via een tocht langs het water, rond 21:00 uur aan te komen op de brug waar een drankje en een hapje voor u klaar staan.
Tijdens de route vertelt Henk honderduit over de flora en fauna rond de Piushaven en het Wilhelminakanaal. Mocht u denken wel zon beetje te weten wat er rond het water leeft dan kon hij u nog wel eens verrassen. En ook tussen de klinkers van de straat gebeurt er meer dan u denkt. Er is weinig wat Henk niet weet en vragen staat vrij. Meer dan eens krijgen zijn boomwandelingen een onverwachte wending naar aanleiding van de vragen van de wandelaars. En altijd hebben de mensen meer geleerd dan ze hadden verwacht. Zo weet Henk u ook te vertellen welke wilde natuur te eten is. Wellicht is het raadzaam de eetbare flora tussen de klinkers te laten voor wat het is. Maar wie weet vindt u langs de waterkant de garnering voor uw hapje of drankje op de brug. Loop dus lekker met Henk Kuiper door de Tilburgse natuur en ontdek welke eetbare planten en bloemen zomaar voor het plukken zijn.

De boomwandelingen worden gehouden in het kader van huisboomfeest, een project van kunstenares Wapke Feenstra. Het project geeft de cyclische tijd in het Piushavengebied weer tot en met 2010. Dat wil zeggen dat in de vijf woonwijken dat wat herhaald opdoemt in het straatbeeld met foto's en projecten in beeld wordt gebracht. Want wie laat er sporen achter in het straatbeeld? Wat zie je waar en wanneer? Wat komt terug?
Neem even de tijd om de site www.huisboomfeest.nl te bekijken. Iedereen die in het Piushavengebied woont kan foto's van het leven in de straat digitaal insturen naar fotos@huisboomfeest.nl of een afdruk langs brengen bij het buurthuis. De honderden fotos, de tientallen verhalen en de indrukwekkende webxylotheek maken de site tot een pareltje van de Piushaven!

Voor de wandeling van 17 juli kunt u zich opgeven via Wapke@wapke.nl.


Voor meer informatie over KOOKII kijk ook eens op www.ikook.biz


Miranda Poel, 07-07-2009vorige pagina
overzicht berichten