Uit de Wijk
Wat er komt deze maanden:
17 juli is er een boomwandeling en in augustus plannen we ook weer een mooie zomerwandeling (kijk regelmatig op deze website)

Op 1 en 2 augustus is huisboomfeest aanwezig met een kraam tijdens Tilburg te Water.
Kom langs en doe mee aan onze fotowedstrijd.

Midden november plannen we de huisboomfeestdag, deze keer met een binnenlocatie want op die dag wordt het plan voor de afsluiting van huisboomfeest in 2010 bekendgemaakt.

NIEUWS
Tien studenten van het vak Cultuur In Maatschappij van de Universiteit van Tilburg zijn uitgekozen om hun essay op de website van huisboomfeest te plaatsen. Het zijn: Natascha Tummers, Kim Krabbendijk, Silvia Kox, Noor Hegeman, Lisa Ruskus, Robert Proost, Hugo Derene, Eva Thomassen, Suleika Gommers en Anja de Groote. Robert Proost en Lisa Ruskens vormen de eindredactie, Eva Thomassen doet de beeldredactie.

Alvast een voorproefje met twee citaten. De Betuwestraat was in trek bij deze studenten. De veranderende voortuintjes trokken hun aandacht.

De huidige bewoners op Betuwestraat 2 houden van netheid en zijn zeer precies wat blijkt uit de strakke, pas aangelegde tuin. De twee kleuren steentjes, donkergrijs en wit zijn bewust in een patroon van vakken neergelegd. De beplanting is jong en summier en onderhoudsvriendelijk. Heideplantjes, buxus en grassen vergen weinig onderhoud. De kleine struikjes zijn symmetrisch geordend. Gedurende het gehele seizoen geeft dit een min of meer dezelfde aanblik. Er is geen sprietje onkruid te zien. Waarschijnlijk wonen er geen kinderen, zij zouden gaan spelen met de gekleurde steentjes waardoor het patroon verstoord zou raken. … (Anja de Groote)

… Waar de situatie rondom de tuin van huis 28A negatief geladen was lijkt dit in de voortuinen van huisnummer 3 en 5 niet het geval. Bij een eerste aanblik op het, voor woningnummer 3 en 5 gesitueerde, stuk grond springt vrijwel direct een geplastificeerde affiche ter grote van een A4 in het oog. Blijkbaar is deze voortuin meer dan enkel een lap versierde grond. Het beloofde land, een tuin om van te genieten zo luidt de uitvergrote vetgedrukte titel op de afdruk. Deze vierkante meters grond lijken veel meer te belichamen dan een eenvoudige stadse hortus. … (Hugo Derene)

Na de zomervakantie wordt de studentenredactie weer actief en komen hun semiotische observaties op de website.


Wapke Feenstra, 06-07-2009



vorige pagina
overzicht berichten